Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrouw (73) bekomt van gijzeling Deerlijk, week later nog geen daders opgepakt

Vrouw (73) bekomt van gijzeling Deerlijk, week later nog geen daders opgepakt

Nieuws
24/01/2020

De vrouw van 73 kreeg vorige week gangsters op bezoek die haar in haar slaap bedreigden. Ze sloegen haar, sleurden haar mee naar de winkel onderin en gijzelden haar anderhalf uur.

"Ze zijn via het terras binnengekomen met de zaklamp," zegt Régine. "Ze hebben hun handen tegen mijn mond geduwd en maanden mij aan tot stilte. Ze trokken aan mijn haar, het was echt bruut. Die angst die ik heb gehad kan niet vergeleken worden, ik was doodsbang. Ik werd van de badkamer naar het toilet getrokken en dan terug naar de kamer en dan weer van de badkamer naar de slaapkamer. Het was als in een film."

De daders gingen er vandoor met 100.000 euro aan merkkledij en 1.000 dollar cash. (lees verder onder de video)

"Ik wens dit niemand toe," zegt slachtoffer Régine. "Ik kom 's nachts telkens wakker op het uur dat het toen gebeurde, en dan slaap ik slecht."

Er zijn ook camerabeelden van de daders, maar zeven dagen later is er dus nog altijd geen spoor. De exacte berekening van de buit is nog bezig. Maar ze gingen er vandoor met de duurste en nieuwste stukken uti de collectie.

Op camerabeelden van de E17 is die nacht een wagen te zien die aan 180km per uur richting Frankrijk rijdt, die auto is gestolen.​