Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vrijgelaten verdachte steekpartij opnieuw in de cel

Vrijgelaten verdachte steekpartij opnieuw in de cel

Nieuws
29/10/2014

Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De Leuvenaar zat ruim vier maanden in de cel voor zijn aandeel in een dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge. Daarbij kwam Mikey Peeters om het leven. Vorige week werd de verdachte door de KI onder voorwaarden vrijgelaten.  De Leuvenaar hield zich vrijdagnacht echter niet aan de opgelegde avondklok.

Uitstap

"Hij kon niet slapen en ging naar de nachtwinkel om sigaretten", legt zijn raadsman Jean-Marie De Meester uit Oostkamp uit. Op de terugweg kwam hij een vriend tegen, waarna ze samen een eindje optrokken. Maar net op dat moment hield de Leuvense politie een controle-actie in de buurt.  "Onze cliënt heeft zelf gezegd dat hij onder voorwaarden stond. De politie heeft kunnen vaststellen dat hij niet dronken was en ook geen problemen veroorzaakte. Hij mocht die nacht ook gewoon naar huis"

Slaappillen

De verdediging heeft een verklaring voor de nachtelijke uitstap van de verdachte. In de gevangenis hij onder de slaappillen, maar na zijn vrijlating kon hij zonder die pillen niet meer slapen".  Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer.

Auteurs: 
Redactie