Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voorontwerp Cultuurfabriek Izegem klaar

Voorontwerp Cultuurfabriek Izegem klaar

Nieuws
23/04/2021

Alle afdelingen van de kunstacademie komen straks samen in het fabrieksgebouw. Ook de bibliotheek krijgt er onderdak, net als de heemkundige kring en archiefdienst. Op de gelijkvloerse verdieping komt een groot auditorium dat plaats kan bieden aan tweehonderd toeschouwers.

Een open trap naar de eerste verdieping leidt een grote ruimte voor de bibliotheek, waar ook een aparte barruimte voorzien is. Op de eerste verdieping is de bibliotheek ook verweven met leslokalen van de Kunstacademie. De bovenliggende verdiepingen bevatten de resterende leslokalen van Art’Iz.

Ontdekkingstocht

“Bezoekers zullen zo voortdurend met de verschillende diensten in contact komen, waardoor een bezoek aan de Cultuurfabriek een ware culturele ontdekkingstocht wordt”, vertelt clusterhoofd vrije tijd Nele Descheemaeker.

Hogere raming

Rekening houdend met de keuze om er een duurzaam gebouw van te maken, en na de uitgevoerde technische metingen en de stijgende prijs van de bouwmaterialen is de kostprijs van het project nu vastgelegd op 16,3 miljoen euro. “Door de financiële inspanningen tijdens de voorbije periode kan de stad deze investering en de hogere raming van het project dragen”, zegt schepen Kurt Himpe.

Het voorontwerp wordt voorgesteld aan de gemeenteraad en adviesraden om na de bespreking van de opmerkingen te resulteren in een definitief ontwerp. De Cultuurfabriek zal de deuren openen in 2024.

Lees ook: