Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voormalig Kortrijks gemeenteraadslid riskeert celstraf voor partnergeweld

Voormalig Kortrijks gemeenteraadslid riskeert celstraf voor partnergeweld

Nieuws
14/11/2019

De beklaagde, ex-gemeenteraadslid en ex-cafébaas, is geen onbekende voor het gerecht. Onlangs werd hij nog door de Ieperse correctionele rechtbank veroordeeld voor weerspannigheid en smaad aan de politie en er loopt ook een zaak tegen hem voor poging doodslag. Daar komt nu partnergeweld bij.

Op 30 november vorig jaar liep een ruzie met zijn vriendin uit de hand. Een dronken Vanneste sloeg haar met de vuist in het gezicht, waarop het slachtoffer naar een buurvrouw liep om de hulpdiensten en haar zus te alarmeren. Eens de ambulance ter plaatse was, kregen de ambulanciers allerlei verwensingen naar het hoofd geslingerd. Hij bedreigde ook de zus van zijn ex-partner en de agenten die hem probeerden te kalmeren. Volgens de advocaat van de vrouw was ze doodsbang. "Ze is nog altijd getraumatiseerd", klonk het. "We vragen een schadevergoeding van 10.000 euro."

Hersenletsel

Het openbaar ministerie vorderde woensdag een celstraf van twee jaar. De verdediging meent echter dat een hersenletsel aan de basis van zijn agressie ligt en vraagt een opslorping van straf. De rechter zal op 4 december uitspraak doen in de zaak.

Vanneste is voormalig gemeenteraadslid voor N-VA in Kortrijk en stond vorig jaar op de lijst voor het Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen, maar werd geschrapt naar aanleiding van andere feiten.

BEKIJK OOK

Auteurs: 
Belga