Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voorlopig geen knip in Maria's Lindestraat in Rumbeke

Voorlopig geen knip in Maria's Lindestraat in Rumbeke

Nieuws
19/02/2019

De stad wou de Maria’s Lindestraat onderbreken voor gemotoriseerd verkeer, om het sluipverkeer tegen te gaan in de woonwijken van Rumbeke. Maar er zijn voor- en tegenstanders, en het protest groeit. In de buurt hangen ook zwarte vlaggen uit.

Inspraak

Roeselare wil nu werken aan een globaal mobiliteitsplan, maar gaat ondertussen wel snelheidsremmende maatregelen nemen in de Kaasterstraat en de Maria’s Lindestraat. "We zullen ook het kruispunt insnoeren zodat de snelheid wordt afgeremd," zegt bevoegd schepen Griet Coppé. "In de Maria’s Lindestraat zullen ook wegversmallingen en autosluizen worden ingevoerd. Dat zal snel gebeuren om het signaal te geven dat we begrijpen dat er te snel wordt gereden."

In de aanloop naar het nieuwe mobiliteitsplan voor Rumbeke wil de stad ook alle belanghebbenden inspraak geven.

Er komen extra controles en bordjes met 'uitgezonderd plaatselijk verkeer'. De meer residentiële wijk rond de Kaasterstraat is ontgoocheld over de beslissing van de stad. Aan onze redactie wilden ze wel niet reageren. In de woonwijk rond de Koestraat, waar meer dan duizend mensen hun handtekening plaatsten tegen de knip, is er opluchting.

Lees ook: