Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Volksjury uitgeloot op proces gruwelijke moord

Volksjury uitgeloot op proces gruwelijke moord

Nieuws
14/05/2019

In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei 2017 ging Luc V. zelf naar het politiebureau. Spontaan vertelde hij dat hij zijn vriendin had omgebracht en opengesneden. In haar appartement in Kortrijk troffen de speurders inderdaad het ernstig verminkte lichaam van Alia Belromari aan. Na een wurging werd het slachtoffer door haar vriend bewerkt met een mes. V. haalde zelfs haar hart uit haar lichaam.

Niet levensmoe

Het blijft voorlopig onduidelijk waarom de beschuldigde, die een blanco strafblad heeft, zijn partner zo zwaar heeft toegetakeld. In zijn eerste verhoor vertelde V. dat het slachtoffer al vaker gevraagd had om haar te vermoorden. Zelfs het opensnijden van de buik zou ze zelf gevraagd hebben. Buren en kennissen hadden echter absoluut niet de indruk dat Alia Belromari levensmoe was. Beide partners kampten volgens hun omgeving wel met een ernstig alcoholprobleem. V beweerde dat hij daardoor leed aan de ziekte van Korsakov. Een scan van de hersenen bracht echter geen dergelijke geheugenstoornis aan het licht.

Financiële problemen

Tijdens verhoren verwees V. ook naar financiële problemen. De Kortrijkzaan gaf toe dat zijn vriendin hem om geld had gevraagd. Die avond zou ze ook gezegd hebben dat hij geen contact meer mocht hebben met zijn dochter en zijn ex-vriendin.

Het eigenlijke proces gaat op maandag 20 mei van start met de voorlezing van de akte van beschuldiging. De uitspraak wordt ten vroegste op donderdagavond 23 mei verwacht. Voor moord riskeert Luc V. levenslange opsluiting.

Lees ook:

Auteurs: