Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voka lanceert platform voor buitenlands talent

Voka lanceert platform voor buitenlands talent

Nieuws
11/02/2021

Eerst en vooral is er het online platform MeetUp, wat de kans geeft om internationaal talent op een laagdrempelige manier samen te brengen en te verbinden. Vervolgens is er ook een one-stop-shop waar duidelijke informatie in het Engels zal worden verschaft zodat internationaal talent zich administratief, sociaal en cultureel goed kan integreren in West-Vlaanderen.

In West -Vlaanderen werken 20.000 buitenlandse medewerkers. “Wil West-Vlaanderen zich bij de top 5 van ondernemende kennisregio’s scharen dan moeten we absoluut nog meer investeren in het aantrekken en koesteren van buitenlands talent. Het oprichten van deze community komt bovenop de vele acties die we nu al ondernemen in het kader van de braindrain problematiek”, zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen.

Ook netwerkactiviteiten

"Wij organiseren ook gerichte (voorlopig online) netwerkactiviteiten, steeds gelinkt aan een thema dat door de internationale medewerkers zelf wordt gekozen”, vertelt Bert Mons. “Zo kan internationaal talent zich écht thuis voelen in onze provincie. Van zodra het kan, schakelen we natuurlijk over op fysieke netwerkmomenten.”

Skyline Communications

Het initiatief kan alvast op de steun rekenen van het West-Vlaamse ondernemerslandschap. Lynn Demonie, hr-manager bij Skyline Communications: "We zijn een internationaal bedrijf en zien dit graag weerspiegeld op de werkvloer. De schoonheid van ons bedrijf ligt immers in de diversiteit aan mensen. Integratie op de werkvloer is geen probleem aangezien we een open bedrijfscultuur hebben waar diversiteit en inclusiviteit centraal staan. We merken echter dat een sociaal netwerk opbouwen naast het werk een grotere uitdaging inhoudt en daarom juichen we dit project ook ten volle toe. Mensen met dezelfde ervaring gewoonweg samenbrengen kan al een wereld van verschil maken.”

Verder kan het initiatief nog op steun rekenen van ondernemingen zoals Bekaert, Barco en Delaware.