Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voka hoopt op snelle aanpak N8

Voka hoopt op snelle aanpak N8

Nieuws
03/03/2017

De ondernemersorganisatie zegt dat in een reactie op de beslissing van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) om een doorstart te nemen van het dossier en het milieueffectenrapport een update te geven. Voka hoopt dat het overleg niet ontaardt in een praatbarak.

Weyts wil een participatietraject opstarten om zo met alle stakeholders in gesprek te gaan en alle scenario's door te nemen. Voka hoopt dat de minister een strikte timing voorziet. Het is alvast de bedoeling van de minister om op 10 januari op het terrein de noden te gaan bekijken.

Maximumsnelheid gedaald

Geen moment te vroeg vindt Voka, zeker nu de maximumsnelheid is gedaald tot 70 km/u. "Sinds de vernietiging door de raad van state in 2015 is er heel wat kostbare tijd verloren gegaan", zegt Veerle De Mey, directeur belangenbehartiging. "Nu moet er beslist worden zodat er snel een structurele en definitieve oplossing komt voor de mobiliteit in de Westhoek. Na meer dan 10 jaar overleg en studie is op het terrein nog niets gerealiseerd. Om de streek bereikbaar en economisch leefbaar te houden, is het belangrijk dat er nu snel beslist wordt. Daarom vragen we met aandrang dat er een strikte timing voorzien wordt voor dit participatief traject. Veel zaken werden reeds uitvoerig onderzocht en hoeven niet opnieuw te worden hernomen. Er bestaan ook geen duizend-en-één-oplossingen." Voka herinnert de Vlaamse regering eraan dat het dossier in de top 10 van prioritaire infrastructuurwerken staat in haar regeerakkoord.

Auteurs: