Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vlaams Belang wint, N-VA krijgt klappen in Roeselare

Vlaams Belang wint, N-VA krijgt klappen in Roeselare

Nieuws
26/05/2019

In Roeselare zijn alle 66 bureaus geteld. In de resultaten voor de Kamer wordt Vlaams Belang de grootste partij met 23,9 % van de stemmen. Daarna volgt N-VA (21,8 %) met Roeselarenaar Brecht Vermeulen op de zesde plaats op de Kamerlijst. Hij verliest zijn zitje in de Kamer. N-VA verliest meer dan 10% in vergelijking met 2014.

Ook CD&V gaat achteruit in Roeselare en haalt net geen 20%. Kamerlid en schepen Nathalie Muylle uit Roeselare stond tweede op de West-Vlaamse kamerlijst van CD&V en behoudt haar kamerzetel.  Ook sp.a en Open Vld verliezen in Roeselare, Groen blijft min of meer gelijk.

Lees verder onder de afbeelding:

Op de Vlaamse lijst was het in kieskanton Roeselare uitkijken naar de score van Bart Dochy uit Ledegem, die na Hilde Crevits als tweede stond op de CD&V lijst. Dat lijkt zijn vruchten af te werpen, want CD&V wordt hier wel de grootste partij, al verliezen de Christendemocraten wel licht vergelijking met 2014. Bij Vlaams Belang is Lut Deforche - Degroote met haar tweede plaats op de lijst zeker van een zitje in het Vlaams Parlement.

Ook hier verliest N-VA fors (12 %), en ook sp.a gaat achteruit. Open Vld en Groen blijven min of meer gelijk.

 

 

Auteurs: