Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VK18: Op welke partijen kan je stemmen in Ruiselede?

VK18: Op welke partijen kan je stemmen in Ruiselede?

Nieuws
03/09/2018

RKD heeft voor een aangenaam Ruiselede gezorgd om in te leven. “Maar het kan natuurlijk altijd beter,” geeft de burgemeester eerlijk toe. “RKD wil verder inzetten op meer verkeersveiligheid, met o.a. een nieuw fietspad naar Beernem. We zijn ook bezig met gesprekken met De Lijn om eindelijk eens de rechtstreekse verbinding met Aalter te realiseren. Nu moet de schoolgaande jeugd overstappen in Lotenhulle, maar dat is voor ons niet voldoende. Door de verhuis van het brandweerarsenaal en de technische diensten, hopen we nu ook eindelijk onze grote droom te kunnen waarmaken op het Polenplein, een theaterzaaltje met bijhorend café. RKD wil ook zijn schouders zetten onder de bouw van een nieuw WZC, en de sportinfrastructuur verder uitbreiden.”

Veilige routes voor fietsers

Respect vindt dat het gemeentebestuur te weinig ambitie uitstraalt. “De dossiers slepen veel te lang aan. Zoals de nieuwe sportvloer, waar wij eigenlijk hadden geopteerd voor een nieuwe sporthal. De busverbinding naar Aalter is nog zoiets, daar staan we nog steeds geen stap verder. Nochtans blijkt uit een enquete dat mobiliteit en verkeersveiligheid hoog op de agenda staan bij de Ruiseledenaar. Wij willen dan ook inzetten op trage wegen, en veiliger routes voor de fietsers. Er moet ook dringend werk gemaakt worden van het tekort aan handelszaken in de dorpskernen. Als gemeente moeten we er zelf voor zorgen dat er iets te beleven valt. Op het Polenplein moet er een culturele infrastructuur komen. Wij moeten een klimaat creëren waarin investeren aantrekkelijk wordt.”

Zwerfvuil

Zelfde geluid bij Durven, dat het gemeentebestuur lethargie verwijt. Durven wil de luis in de pels zijn. “Een partij die al zo lang aan de macht is als RKD, is te weinig kritisch voor zichzelf, en wentelt zich in genoegzaamheid,” steekt Charles Huysman van wal. “Met een nieuw fietspad los je de verkeersveiligheid niet op, en het openbaar vervoer is een klucht. De laatste schoolbus tussen Kruiskerke en Aalter is nu ook weggevallen. De gemeente moet harder op tafel kloppen bij de Lijn. Nu moeten de kinderen met de fiets naar school, of moeten ze gebracht worden met de auto. Het zwaar verkeer blijft ook een probleem. In de Brandstraat in Doomkerke, waar school De Linde gevestigd is, is er een verbod boven de 3,5 ton, maar daar is zo goed als geen controle op. Ruiselede is een groene gemeente, maar overal waar je kijkt ligt er zwerfvuil. En tot slot is er de schrijnende toestand in de dorpskernen, die gereduceerd zijn tot slaapkernen. In Kruiskerke vind je enkel nog een broodautomaat, in Ruiselede is er maar één café meer. Er moet dringend een masterplan komen.”

Auteurs: 
Redactie