Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VK18: Op welke partijen kan je stemmen in Nieuwpoort?

VK18: Op welke partijen kan je stemmen in Nieuwpoort?

Nieuws
03/09/2018

CD&V wil op de ingeslagen weg verder gaan en maakt verder werk van de aanleg van pleinen waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Ook straten moeten een hoge belevenisfactor uitstralen en er moet een groene gordel komen tussen alle deelgemeenten. Burgemeester Geert Vanden Broucke trekt de lijst.

Pro Nieuwpoort, de nieuwe stadslijst van sp.a en onafhankelijken, met lijsttrekker Nicolas Vermote wil een klimaatneutrale en duurzame stad en de kinderarmoede verder terugdringen. Ook ondernemers verdienen meer aandacht.

Voor de N-VA, met lijsttrekker Matthias Priem op kop, is de inzet van de verkiezingen zeer duidelijk. De absolute meerderheid van de CD&V breken, want die alleenheerschappij heeft al lang genoeg geduurd.  Verder willen de Vlaams-Nationalisten een doordachter investeringsbeleid.

Vlaams Belang, met lijstrekker Johan Vanblaere hekelt het huidig mobiliteitsbeleid. Hij behoedt zich voor de verdere islamisering en de komst van moskeeën en vindt dat de eigen bevolking voorrang moet krijgen bij het toewijzen van sociale woningen.

Open Vld wordt geleid door Herman LenaersDe 74-jarige ijvert voor meer burgerparticipatie en een burgerbegroting waarbij wijkraden maar ook burgers zelf projecten kunnen indienen en een deel van het gemeentebudget krijgen om die zaken te realiseren.  Ook betaalbare woningen en meer jobkansen dicht bij huis zijn nodig om jongeren in Nieuwpoort te houden.

Auteurs: 
Redactie

Volg de Focus en WTV festivalreporter