Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VK18: Op welke partijen kan je stemmen in Meulebeke?

VK18: Op welke partijen kan je stemmen in Meulebeke?

Nieuws
03/09/2018

Straks in oktober is de keuze voor de kiezer vrij beperkt: CD&V en Vrij trekken samen naar de kiezer en noemen zicht voortaan Lijst van de Burgemeester, ook N-VA heeft een lijst en SP.a heet voortaan ZorgSaam.

De meerderheid in Meulebeke is vooral fier op haar financiële beleid. De gemeente was bij het begin van de legislatuur virtueel failliet en de ploeg moest de gemeente weer financieel gezond maken. Onder meer in het personeelsbestand op het gemeentehuis is gesnoeid. De gemeente trekt wel een aardig bedrag uit voor riolerings- en wegenwerken, onder meer in de Gentstaat. Er komt ook een volledig nieuw circulatieplan in de gemeente. In 2017 beslist het bestuur om nauwer samen te werken met de buurgemeentes Pittem en Wingene. Dat kan gaan over de gezamenlijke bouw van een sporthal, zwembad of rusthuis.

In de volgende legislatuur wil de meerderheid het centrum aanpakken: dat moet aantrekkelijker worden. Er moet meer groen komen, de verkeerscirculatie rond de kerk moet verdwijnen en er moet plaats zijn voor handelaars en woningen. ZorgSaam hekelt vooral de aanpak van de financiën in de voorbije zes jaar. Het vraagt zich af of er wel zoveel jobs moesten sneuvelen. In de volgende legislatuur wil het werk maken van meer betaalbare woningen in de gemeente. De lijst vreest dat de meerderheid te veel wil samenwerken met privé-ontwikkelaars waardoor er te weinig ‘betaalbare’ woningen zullen bijkomen.

Ook N-VA stelt zich vragen bij het financiële beleid van de meerderheid. Het vreest dat de gemeente in de volgende legislatuur de rekening zal betalen. N-VA wil in de volgende zes jaar meer besturen samen met de inwoners. Er moeten meer inspraakmomenten zijn voor de Meulebekenaars.

Auteurs: 
Redactie