Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VK18: Op welke partijen kan je stemmen in Kuurne?

VK18: Op welke partijen kan je stemmen in Kuurne?

Nieuws
03/09/2018

Naast voor CD&V met als lijsttrekker Francis Benoit en Nieuw Kuurne met dus Carl Vereecke op kop, kan Kuurne straks ook kiezen voor Sp.a-Groen dat dan toch opnieuw in kartel naar de kiezer trekt. Lijsttrekker van het kartel is schepen Francis Watteeuw. En dan is er ook nog N-VA  met schepen Johan Bossuyt op de eerste plaats.

CD&V wil als het opnieuw aan zet is vooral focussen op de kwalitatieve invulling van de ruimte omdat Kuurne één van de dichtst bevolkte gemeenten is. Na Sente is het ook tijd om Sint-Pieter her in te richten. CD&V legt daarbij de nadruk op voldoende groen zoals het pas gerealiseerde Vlaspark.

Nieuw Kuurne heeft ideeën voor de Stokerijmolen, die moet gerestaureerd worden maar de partij wil er ook een evenementenplein. Nieuw Kuurne  wil de inwoners ook op de fiets krijgen aangezien de wegen dichtslibben. Een opvallend idee is een station ter hoogte van Sint-Katrien met eventueel ook een tramlijn tussen Roeselare en Kortrijk.

N-VA heeft grootste plannen met de site van de renbaan. De partij wil daar niet alleen een nieuw schoolgebouw, maar ook een kinderopvang en een sporthal. Via trage wegen moeten de kinderen veilig naar school kunnen. Op de renbaan zelf zou N-VA een Finse looppiste inrichten met outdoor fitnesstoestellen.

Sp.a-Groen wil vooral komaf maken met het sluipverkeer in de kernen. Het kartel wil in gesprek gaan met de Vlaamse overheid over de doortrekking van de Ring en ook de kilometerheffing moet anders zodat vrachtwagens niet uitwijken naar die kernen. ANPR-camera’s kunnen overtreders dan weer registreren. Sluipverkeer weren moet de veiligheid, de leefbaarheid en de luchtkwaliteit vergroten, klinkt het.

Auteurs: 
Redactie