Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VK18: Op welke partijen kan je stemmen in Dentergem?

VK18: Op welke partijen kan je stemmen in Dentergem?

Nieuws
03/09/2018

Eendracht leidt al jaren de dans in Dentergem, met burgemeester Koenraad Degroote. Hij trekt de lijst opnieuw. Na het uiteenvallen van Stap4 kwam er vorige keer een nieuwe partij, Focus8720. Die wil graag haar zeven zetels nu uitbreiden.

Eendracht Dentergem wil het patrimonium van de gemeente verder goed onderhouden, van schoolgebouw tot kinderopvang, want als de bevolking verder groeit is dat belangrijk. Verder wil ze werk maken van betere fietspaden en veiliger verkeer, met onder meer een nieuwe doortocht in deelgemeente Wakken. In Dentergem zelf wil Eendracht eindelijk kunnen beginnen aan de verbindingsweg, die het zwaar verkeer uit het centrum moet halen.

Focus8720 gelooft nog altijd niet in die verbindingsweg. Ze willen dat de gemeente beter communiceert bij wegenwerken, en pleit voor buurtoverleg om dichter bij de burger te staan. Het verkeer in de gemeente moet ook veiliger, de partij denkt daarbij aan trajectcontroles op bepaalde plaatsen om het verkeer af te remmen. Er moet ook iets gebeuren aan de criminaliteit, zegt de partij: die stijgt binnen de politiezone als enige gemeente al twee jaar op rij, klinkt het

Auteurs: 
Redactie