Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VK18: Mooie realisaties in Roeselare, maar wat met mobiliteit?

VK18: Mooie realisaties in Roeselare, maar wat met mobiliteit?

Nieuws
12/10/2017

De stad is de voorbije jaren best wel veel veranderd: de markt is heraangelegd, er is het nieuwe commerciële stadsdeel ‘de Munt’, het kenniscentrum Arhus en het jeugdcentrum Trax. Mooie realisaties, zegt burgemeester Kris Declerq. (CD&V). Maar volgens oppositiepartij N-VA is niet elke verandering in de stad goed gelukt.

Belangrijk pijnpunt uit deze legislatuur is volgens haar alvast mobiliteit. Bezoekers en inwoners vinden maar moeilijk de weg naar de ondergrondse parkings en ook nieuwe verkeerscirculaties zoals aan het station blijken moeilijk, zegt Brecht Vermeulen (N-VA). Volgens de oppositiepartij heeft de meerderheid ook gefaald in het aantrekkelijk maken van de stad voor fietsers. Wat de verkiezingen brengen, dat is nog onduidelijk natuurlijk.

Wel is zeker dat Kris Declerq zich goed voelt als burgemeester van Roeselare. Hij heeft vorig jaar Luc Martens opgevolgd.

Herwig wikt en weegt

Hoewel Kris Declercq pas vorig jaar burgemeester werd, heeft hij zich het ambt snel eigen gemaakt. Zijn CD&V telt in de gemeenteraad evenveel zetels als N-VA: twaalf. Sp.a met vijf zetels en Groen met drie maken de coalitie rond. Vraag is of die meerderheid stand houdt. Onze politicoloog Herwig Reynaert wikt en weegt de politieke kansen in de Rodenbachstad.

Auteurs: