Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VK18: Hoe liggen de kaarten in Torhout?

VK18: Hoe liggen de kaarten in Torhout?

Nieuws
02/10/2018

Kan CD&V haar abolute meerderheid van 15 op 27 zetels behouden? Daar moet ondermeer stemmenkanon en Vlaams Minister Hilde Crevits voor zorgen.  Maar heel wat oppositiepartijen liggen op de loer om mee te besturen.

Wat gebeurde er politiek tussen 2012 en nu?

Belangrijkste projecten van de voorbije 5 jaren zijn de komst van het nieuwe stadskantoor, de opening van een nieuw recyclagepark op het lokaal bedrijventerrein en de heraanleg van de Oostendestraat. Torhout is ook voortrekker op het vlak van waterbeheersing met de aanleg van nieuwe bufferbekkens tegen wateroverlast. De autoluwe Markt tijdens de zomer, een project dat vier jaar standhield, is in 2017 met stille trom afgevoerd.

Uitdagingen voor de toekomst

Dé grote uitdaging voor de nieuwe bewindsploeg is de herinrichting van de binnenstad, met de heraanleg van de Markt als visitekaartje.  Als kleinere stad heeft ook Torhout te kampen met heel wat leegstaande winkelpanden. Een centrummanager die het tij moest gaf er na amper 9 maanden al de brui aan. Het blijven aantrekken van winkels en bedrijven blijft een aandachtspunt. De ambitieuze plannen voor een nieuw station en de stationsomgeving samen met de NMBS en De Lijn zijn door geldgebrek in de koelkast gestopt.

Auteurs: 
Redactie