Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VK18: Hoe liggen de kaarten in Dentergem?

VK18: Hoe liggen de kaarten in Dentergem?

Nieuws
11/09/2018

Situatie in 2012?

In Dentergem verandert er weinig na de verkiezingen van 2012. De partij Eendracht van burgemeester Koenraad Degroote, ook kamerlid voor N-VA, behoudt haar meerderheid van 12 zetels. Doordat oppositiepartij Stap 4 totaal versplintert, is het even onzeker of er verkiezingen komen. Pas enkele maanden voor de verkiezingen ontstaat een nieuwe partij: Focus8720. Die behaalt de overige zeven zitjes in de gemeenteraad.

Wie verovert de sjerp?

En ook nu gaat de strijd tussen deze twee partijen. Burgemeester Koenraad Degroote doet een gooi naar nog eens zes jaar. Bij Focus8720 is Stefan Bonné lijsttrekker. Hét gespreksonderwerp in Dentergem de voorbije tijd was de veelbesproken verbindingsweg. Die moet het zwaar verkeer uit het centrum halen.  Behalve de ringweg wil Eendracht ook werk maken van veiliger fietsverkeer.

Ook Focus8720 wil betere fietspaden en pleit voor trajectcontroles op verschillende locaties om het verkeer af te remmen. Ook pleiten ze voor betere communicatie bij wegenwerken. Daarom stelt Focus 8720 om een buurtoverleg te organiseren.

Eendracht wil intussen verder investeren in de ontmoetingscentra, scholen en andere gemeentelijke gebouwen. Eind 2013 scoort Dentergem een primeur door als eerste gemeente in onze provincie schuldenvrij te worden.  Ook na 2018 wil de partij van burgemeester Degroote de financiën in evenwicht houden.

Auteurs: 
Redactie