Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vives ontwerpt handenvrije deuropeners

Vives ontwerpt handenvrije deuropeners

Nieuws
27/03/2020

Het gaat om een initiatief van de campussen Kortrijk, Oostende en Brugge van het studiegebied Industriële Wetenschappen & Technologie. Omdat het virus lange tijd op gladde oppervlakken en materialen overleeft vromen deurklinken die door veel verschillende mensen in de hand genomen worden een groot besmettingsrisico. Een handenvrije deuropener kan dit risico serieus beperken.

LVD

Hogeschool VIVES en LVD Company hebben samen, naast de 3D-geprinte versie van de firma Materialise, een metalen deuropener ontwikkeld waarmee men de deur kan openen en sluiten met de arm in plaats van met de hand.  De deuropener past op bijna alle bestaande deurklinken.

LVD, de producent van plaatbewerkingsmachines maakte intussen al enkele honderden deuropeners die VIVES ter beschikking stelt van zorginstellingen. De deuropener werd ontwikkeld onder een Creative Commons Licentie, wat wil zeggen dat het ontwerp mag verspreid en gedeeld worden.  Wie als zorgorganisatie of zorgverstrekker nood heeft aan dergelijk deuropeners of vragen heeft kan terecht bij tina.baetens@vives.be

Auteurs: 
Redactie