Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vissers krijgen licentie voor Britse wateren

Vissers krijgen licentie voor Britse wateren

Nieuws
30/01/2021

Eind vorig jaar sloten het VK en de Europese Unie het brexitakkoord af. Visserij maakte daar een belangrijk onderdeel van uit. De belangen voor onze vissersvloot zijn groot. Ongeveer de helft van onze visserijproducten komt uit de Britse wateren.

De toegang tot die wateren werd verzekerd voor een periode van 5,5 jaar, waarbij ook tijdelijke quota werden vastgelegd. De onderhandelingen daarover zijn nog aan de gang. Na het akkoord was het wachten op de licenties om effectief in de twaalfmijlszone te kunnen vissen, waarvan er nu zeventien zijn verleend.

Belangrijke toegang

Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits : "Goed nieuws voor onze vissers. Het Verenigd Koninkrijk heeft nu quasi alle licenties toegekend voor de visvangst in de twaalfmijlszone. Toegang tot die zone is een belangrijk onderdeel van het brexitakkoord."

Nu kunnen onze Belgische vissers dus terug dichtbij de Britse kust gaan vissen. "We hebben er de voorbije weken meermaals op aangedrongen om de licenties uit te reiken. Zoals bekend is die historische toegang voor deze Vlaamse vissers heel belangrijk."

Auteurs: 
Redactie