Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vincent Van Quickenborne en gezin hebben safehouse verlaten

Vincent Van Quickenborne en gezin hebben safehouse verlaten

Nieuws
13/01/2023

De minister en zijn gezin krijgen wel nog steeds extra bescherming, maar ze kunnen zich dus opnieuw wat vrijer bewegen.

Vijf weken

Toen ze de eerste keer naar een safehouse moesten trof de politie aan zijn woning in Kortrijk een wagen aan met daarin een machinegeweer, spanbandjes en flessen benzine. De politie pakte later in Nederland ook een aantal verdachten op die in de buurt van de woning waren. De eerste keer  zaten ze een week in een safehouse, nu waren het vijf weken.

Verdachten blijven in cel

Vanmiddag zijn trouwens nog drie verdachten voor de bedreigingen tegen Van Quickenborne voor de raadkamer verschenen, ze blijven aangehouden. Volgens hun advocaten is hun aandeel nochtans nihil of miniem. Thomas Gillis, advocaat: "Het kan zijn dat men het te vroeg vindt om hen vrij te laten omdat er nog een aantal onderzoeksdaden bezig zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat de onschuld wat betreft mijn cliënt later zal duidelijk worden. Wij staan volledig achter zijn onschuld." (lees verder onder de video)

Een vierde verdachte verscheen vorige week al voor de raadkamer. En intussen zit ook een vijfde verdachte in de cel in Nederland, op 19 januari beslist de rechtbank over zijn uitlevering en wellicht wacht de raadkamer van Kortrijk daarop.

Lees ook: