Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vijf jaar cel voor moordpoging op ex-vrouw

Vijf jaar cel voor moordpoging op ex-vrouw

Nieuws
04/02/2019

M.B.S. werd ingerekend doordat de toen negenjarige dochter van het slachtoffer alarm sloeg. Het OM had vijf jaar effectieve celstraf geëist.

Op 26 maart 2017 liep de beklaagde zijn ex-vrouw en haar nieuwe partner toevallig tegen het lijf. Wellicht besloot hij hen te volgen tot aan haar woning in Blankenberge, want kort na het vertrek van de nieuwe vriend klopte M.B.S. zelf aan. Hij ging zijn ex-echtgenote met vuistslagen te lijf en sloeg haar met het hoofd tegen de muur. Volgens haar dochter en hun toen vierjarige zoon zou hij ook met wijnglazen gegooid hebben.

Het meisje liep naar buiten en verwittigde de buren. "Zonder de tussenkomst van de buurman zou hij haar zeker doodgeslagen hebben. Volgens alle getuigen was het een moordpoging", aldus procureur Yves Segaert-Vandenbussche. Meester Nadia Lorenzetti, advocate van het slachtoffer, merkte op dat M.B.S. bovendien een mes uit de lade probeerde te nemen.

"Geen intentie om te doden"

De verdediging vroeg tevergeefs om de feiten te herkwalificeren tot opzettelijke slagen en verwondingen, zonder voorbedachte rade. "Van een mes of glas was absoluut geen sprake en het klopt ook niet dat hij dreigde haar te vermoorden. Het is duidelijk dat mijn cliënt door het lint gegaan is, maar er was zeker geen intentie om haar te doden", aldus meester Patrick Bernard Martens. Na twee maanden voorhechtenis werd M.B.S. onder voorwaarden vrijgelaten. Hij woont ondertussen opnieuw in Tunesië en kon door een inreisverbod niet aanwezig zijn op het proces.

De beklaagde werd uiteindelijk bij verstek veroordeeld tot vijf jaar celstraf, waarvan de helft met uitstel. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 4.100 euro betalen. De vrouw kreeg voor haar medische kosten ook een voorlopige schadevergoeding van 150 euro toegewezen.

Auteurs: 
Belga