Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vijf jaar cel voor moordpoging door brand te stichten

Vijf jaar cel voor moordpoging door brand te stichten

Nieuws
21/06/2017

Het openbaar ministerie had acht jaar effectieve celstraf gevorderd. Roby C. (43) lag te slapen toen op 28 februari 2016 een hevige brand uitbrak in zijn woning in de Hoogledestraat in Kortemark. Het slachtoffer kon nog net op tijd wegvluchten. Zijn vriendin Sarah C. kwam snel als verdachte in het vizier van de speurders. De vrouw zou de feiten gepleegd hebben om wraak te nemen voor vermeend overspel van haar partner. Zelf beweerde ze dat het nooit haar bedoeling was om het hele huis in brand te steken.

Vluchtweg blokkeren

Volgens de branddeskundige is het echter onmogelijk dat de brand louter ontstaan is door een sigaret op de zetel te gooien. Daarnaast maakte de reconstructie duidelijk dat de zetel in de woonkamer moet zijn verplaatst. Volgens de procureur wilde de beklaagde op die manier de vluchtweg van haar vriend blokkeren.

De verdediging verzette zich hevig tegen de vordering van het openbaar ministerie. Meester Nadia Lorenzetti pleitte dat haar cliënte zich sinds haar voorwaardelijke vrijlating heeft herpakt en heeft gewerkt aan haar alcoholprobleem. Bovendien is het koppel nog steeds samen.

De rechter veroordeelde Sarah C. uiteindelijk tot vijf jaar cel, waarvan drie jaar effectief. De overige twee jaar zal ze niet moeten uitzitten als ze zich aan een reeks voorwaarden blijft houden.

Auteurs: