Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vijf jaar cel voor cannabisplantage in Ruddervoorde

Vijf jaar cel voor cannabisplantage in Ruddervoorde

Nieuws
23/09/2019

Op 12 april 2017 werden in een afgelegen woning in de Westkantstraat in Ruddervoorde liefst 722 cannabisplantjes aangetroffen. Het pand werd bewoond door Jacomijntje H. (60) en Cornelis 'Kees' S. (77), een koppel uit het Nederlandse Dordrecht.

Door de camera's met nummerplaatherkenning kwam ook een Bulgaarse vrouw in het vizier van de speurders. Uit telefonie-onderzoek bleek dat haar vriend Sezgin H. (51) de man achter de cannabisplantage was. Sinds 2014 had de Nederlandse Turk een plantage van 225 plantjes in het Waalse Somme-Leuze. Volgens het parket zou daar drie of vier keer cannabis geoogst zijn. Na een overval werd in september 2016 uitgeweken naar Ruddervoorde.

'Brave burgers'

Het kopstuk van de bende werd bij verstek veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan 30 maanden met uitstel. Hij moet ook een geldboete van 8.000 euro en een verbeurdverklaring van 66.000 euro ophoesten. De 'brave burgers' die als dekmantel dienden, kregen 30 maanden met uitstel. 'Harry' G., die het pand zogezegd voor zijn schoonouders huurde, kreeg ook 30 maanden cel, maar daarvan zijn slechts tien maanden met uitstel. Voor een man die samen met G. en H. de plantage opzette, werd 18 maanden met uitstel opgelegd. De procureur vroeg zelf de vrijspraak voor een beklaagde die slechts een enkele keer in Ruddervoorde aanwezig was en werd daarin gevolgd door de rechter.

Bijna alle betrokkenen bekenden hun aandeel in de feiten. Ze kampten naar eigen zeggen met geldproblemen en vroegen een milde bestraffing met uitstel. Enkel de Bulgaarse Nevena S. bleef beweren dat ze niets afwist van de plantage. De vriendin van de hoofdverdachte werd uiteindelijk tot 15 maanden met uitstel veroordeeld.

Bekijk ook:

 

 

Auteurs: 
Redactie