Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Viersterrenhotel Broel is failliet

Viersterrenhotel Broel is failliet

Nieuws
21/01/2016

Nogal onverwacht, maar er was al langer wrevel tussen de Nederlandse exploitant en de eigenaar van de gebouwen. De huurachterstand was intussen zo hoog opgelopen dat een faillissement de enige uitweg was.

Na de dood van boegbeeld Frank Vandecasteele kwam het viersterrenhotel  eind 2010 in handen van de Nederlandse keten Sandton. In 2013 waren er financiële problemen maar die leken van de baan.  Sinds een half jaar stond zelfs weer een Kortrijkzaan als manager aan het roer.  

Aankoopbod

In een persmededeling rept de Nederlandse exploitant Sandton met geen woord over geldproblemen. Zij zien een andere reden voor het faillissement.  "We hebben er hard voor gevochten om het hotel overeind te houden en zelfs recentelijk nog een bod gedaan op het vastgoed om het heft in eigen hand te kunnen nemen en de broodnodige vastgoedinvesteringen zelf te verrichten. Helaas gingen de eigenaren daar niet in mee, noch verrichtten zij deze investeringen zelf". 

1200 reservaties

Voor het hotelpersoneel is het faillissement een onverwachte klap, zeker omdat er voor de komende weken al meer dan 1200 reservaties waren, waaronder enkele wielerploegen tijdens de voorjaarsklassiekers.  Alles wordt nu geannuleerd, en ook op het internet verdwijnen alle aanbiedingen. Hotel Broel is voorlopig nog open tot 11 uur morgenvoormiddag. De curator hoopt dat er snel een overnemer opduikt.