Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vier miljoen reizigers op kusttram deze zomer

Vier miljoen reizigers op kusttram deze zomer

Nieuws
13/09/2018

Voor veel mensen blijft de kusttram het vervoersmiddel bij uitstek om zich te verplaatsen tussen de badsteden. Ieder jaar komen er zelfs nog reizigers bij. Dit jaar was er een stijging van 3 procent reizigers, goed voor gemiddeld 67.000 reizigers per dag. Topdag was woensdag 8 augustus met, volgens ramingen, 82.000 reizigers op de teller.

Om aan die hoge vraag en stijgende reizigersaantallen te voldoen, werden dit jaar opnieuw dertien hermelijntrams uit Antwerpen en Gent ingezet. Ook de dag-, meerdagen- en combipassen gingen dit jaar vlot over de toonbank. Bewijs daarvan zijn de 808.000 ritten die gemaakt werden met dag- en meerdagenpassen. De grootste stijger binnen het assortiment van dagpassen bleek deze zomer de zevendagenpas voor één kind.

Ook combitickets naar Plopsaland en Plopsaqua en het Zandsculpturenfestival bleken in trek. "De snelle en comfortabele kusttram verleidde dit jaar nog meer mensen. We volgen bovendien de vraag door in de zomermaanden extra capaciteit te voorzien met extra trams uit Antwerpen en Gent", aldus Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA). "Ik blijf investeren in onze kusttram. In de loop van volgend jaar verwachten we de levering van gloednieuwe trams om de dienstverlening aan de Vlaamse kust verder te versterken."

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker
Belga