Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vier jaar voor dief die pepperspray gebruikte in Oudenburg

Vier jaar voor dief die pepperspray gebruikte in Oudenburg

Nieuws
25/06/2019

Op 20 oktober 2018 merkte een alerte buschauffeur dat de Algerijn en twee minderjarige kompanen wel erg patserig uitpakten met grote sommen geld. De politie kwam ter plaatse en stelde vast dat de verdachten 800 euro cash, juwelen, gsm's, andere multimediatoestellen en drie busjes pepperspray op zak hadden.

De buit kon gelinkt worden aan verschillende reeksen voertuig- en woninginbraken in Oostende, Blankenberge en Oudenburg. Zo werd uit de wagen van toenmalig KV Oostende-spits Richairo Zivkovic zijn Nederlands paspoort gestolen. Bij twee woninginbraken in Oudenburg gebruikten de daders pepperspray om te kunnen ontkomen.

De advocate van een burgerlijke partij hekelde de houding van de beklaagde. Uit de foto's op zijn gsm bleek dat hij graag poseerde met wapens, luxevoorwerpen en stapels geld. Bovendien blijft de man beweren dat hij in 2003 geboren is, terwijl een botscan het tegendeel bewees. Het parket eiste minstens vier jaar gevangenisstraf voor de diefstallen en nog eens drie maanden cel voor illegaal verblijf.

Maar de Algerijn bekende slechts bij een handvol feiten zijn betrokkenheid. Voor die feiten stelde de verdediging tevergeefs een mildere straf met uitstel voor. Meester Antoon Vandecasteele vroeg om rekening te houden met de precaire financiële situatie en het blanco strafblad van zijn cliënt.

Auteurs: