Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Veurne Plus maakt lijst bekend

Veurne Plus maakt lijst bekend

Nieuws
14/09/2018

De lijst bestaat uit 11 mannen en 10 vrouwen. En de helft van de kandidaten zijn nieuw. Elke De Preter, Michèle Note, Stijn Cottry, Elise Sticker, Niek Deblieck, Nele Bossant, Olivier Vandorpe, Maharany Barbier, Annick Benteyn en Birger Devinck participeren voor de eerste keer aan de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Peter Roose: "Zij willen met veel enthousiasme het huidig positief dynamisme in de stad verder ontwikkelen."

De lijst bestaat ook uit 9 uittredende mandatarissen uit de gemeenteraad en de OCMW-raad (burgemeester Peter Roose, schepenen Pascal Sticker en Celine Mouton, raadsleden Pieter Loose, Jonas Bel en Nadine Vandaele en OCMW-raadsleden Anneke Soenen, Jean-Pierre Vantielcke en Noël Dennequin). "Dit verzekert dat Veurne Plus de nodige deskundigheid en ervaring telt om opnieuw bestuursverantwoordelijkheid te nemen zodat complexe lokale vraagstukken een adequate oplossing krijgen."

Tenslotte hebben ook de kandidaten Lieselot Catteeuw en Alex Platteeuw opnieuw ingestemd om de lokale lijst te steunen.

Lijsttrekker en burgemeester Peter Roose is bijzonder tevreden met de jonge ploeg. De gemiddelde leeftijd bedraagt 43 jaar. "Dit is zelfs 9 jonger dan de gemiddelde leeftijd van de Veurnse kiezer. Ook de dorpen tellen vier kandidaten."

Lees ook:

Auteurs: 
Redactie