Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vestiging van Flanders Make komt naar Kortrijk

Vestiging van Flanders Make komt naar Kortrijk

Nieuws
16/05/2018

Dat gebeurt via een erfpacht op de gronden van UGent en Howest. Flanders Make heeft nu al vestigingen in Lommel, met focus op automobiel onderzoek en in Leuven, waar machinebouw centraal staat. Vanuit Kortrijk zal Flanders Make de maakbedrijven vooral ondersteunen bij hun productie-onderzoek en -innovatie. Zo kunnen zowel grote bedrijven als KMO’s uitgroeien tot modelfabrieken voor de toekomst, die wereldwijd aan de top staan.

15 miljoen

“West-Vlaanderen is het hart van de Vlaamse productiesector”, zegt Urbain Vandeurzen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Flanders Make. “Voor Flanders Make is deze nieuwe vestiging in Kortrijk, vlakbij andere kennisinstellingen en productiebedrijven, enorm belangrijk. Productie-ontwikkeling is, naast productontwikkeling, van fundamenteel belang voor bedrijven die competitief willen blijven". Zoals bekend heeft de Vlaamse regering eerder dit jaar 15 miljoen uitgetrokken voor de bouw en de ontwikkeling van de activiteiten in de West-Vlaamse vestiging van Flanders Make.

Reactie van burgemeester

"We zijn tevreden dat Flanders Make voor Kortrijk kiest in West-Vlaanderen want onze regio is het centrum van de maakindustrie", zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne. "Van de top 100 bedrijven in België zijn er liefst 30 in onze regio gevestigd. We zijn ook  tevreden dat Flanders Make kiest voor het centrum van de stad, vlak naast Kortrijk Weide, het nieuwe stadsdeel in volle ontwikkeling. Hangar K zal de perfecte match zijn voor Flanders Make. En met de in oktober aan te leggen voetgangerstunnel verbinden we beide met elkaar". 

Auteurs: