Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verwarring over insulinedoden in woonzorgcentra

Verwarring over insulinedoden in woonzorgcentra

Nieuws
20/09/2022

Er waren aanwijzingen dat er insuline zou gebruikt zijn geweest maar onderzoek wees uit dat er geen sprake van insuline is.

"Het gerechtelijk onderzoek zit in een eindfase. Er is momenteel geen verdere informatie dat er kwaad opzet mee gemoeid zou zijn," aldus Bruno Coppin, persmagistraat van het parket van Limburg, dinsdagnamiddag.

(lees verder onder de foto)

Verwarrende communicatie

Vlaams minister Hilde Crevits had naast de eerder gemelde incidenten met verdachte overlijdens en moordpogingen in woonzorgcentra in Oostrozebeke en Hasselt melding gemaakt van nog een mogelijk geval waarbij iemand uit een woonzorgcentrum overleden zou zijn ten gevolge van insuline. Dat bleek een rusthuis in Halen te zijn, waarvan het onderzoek is afgerond.

Het dossier ligt momenteel bij het parket waarover men nog een definitieve beslissing moet nemen.

Het parket van Limburg verwees verder naar een opsporingsonderzoek in verband met een val van een bewoner in een ander rusthuis. "Bij elk ongewoon sterfgeval gaan we na welke oorzaak er zou kunnen zijn. Daarom is er een opsporingsonderzoek geopend dat nog lopende is," aldus persmagistraat Coppin. Er zou in deze zaak ook geen sprake van kwaad opzet zijn.

Lees hier alles over de moorden en moordpogingen in het rusthuis van Oostrozebeke

Auteurs: 
Belga
Redactie