Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verwaarloosde beren op weg naar De Zonnegloed

Verwaarloosde beren op weg naar De Zonnegloed

Nieuws
15/06/2018

Uli en Mimi worden in hun nieuw binnenverblijf vrijgelaten en verblijven daar een maand in quarantaine. De beren zaten opgesloten in een veel te krappe, betonnen kooi bij een restaurant in de noord-Albanese stad Shkodër. De beren hadden er geen toegang tot een waterpartij, liepen op hun eigen uitwerpselen en hadden geen mogelijkheid om te graven, te klimmen of een nest te bouwen.

Toeristische attractie

“Het is er een trend dat horecazaken pronken met beren in te kleine kooien, pure maffiapraktijken zijn het,” zegt Karel Ackaert van De Zonnegloed. Uli en Mimi, toen ze nog welpjes waren werd hun moeder door Albanese jagers doodgeschoten en belanden ze zo als toeristische attractie in die verschrikkelijke kooi.

Voor de beren komt er nog een extra nachtverblijf bij en het buitenverblijf wordt aangepast zodat de beren op een zachte manier aan elkaar kunnen geïntroduceerd worden, voldoende mogelijkheden hebben om hun winterrust door te brengen, en naar hartenlust kunnen genieten van een natuurlijke omgeving met echt gras onder de voeten en een poel om zich te wassen en te stoeien.

Auteurs: