Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verpleegster blijft in de cel voor moordpogingen in rusthuis

Verpleegster blijft in de cel voor moordpogingen in rusthuis

Nieuws
30/10/2015

De verpleegster spoot in een rusthuis in Lichtervelde opzettelijk een grote dosis insuline in bij twee patiënten die niet aan diabetes leden.

Feiten

Op 22 juni 2013 werd Georges Deschepper (88) plots ernstig ziek in rusthuis 't Hof in Lichtervelde. De man uit Izegem lag een week lang in coma. In januari 2015 werd in hetzelfde woonzorgcentrum ook een 88-jarige dementerende patiënte plots heel ziek. In beide gevallen hadden de slachtoffers een grote dosis insuline toegediend gekregen. Al het personeel van 't Hof werd op de rooster gelegd. Hierbij kwam vooral Tanja R. in het vizier van de speurders. Vorige maand stond in Brussel een test met de leugendetector gepland. Vlak voor de test bekende R. de feiten.

Intussen overleden

Beide slachtoffers overleden enkele maanden na de feiten. De verdediging benadrukt dat er geen verband bestaat met de ingespoten insuline. In haar verhoor beweerde R. dat ze bij het eerste slachtoffer gedreven werd door een dwingende stem in haar hoofd. Het tweede slachtoffer zou zelf gevraagd hebben om uit het leven te stappen. Het is voorlopig wachten op het rapport van de gerechtspsychiater. Meester Yen Buytaert vroeg daarom aan de raadkamer niet om de vrijlating van zijn cliënte. Bij Tanja R. werden nooit eerder psychische problemen ontdekt, maar de vrouw verklaarde zich wel al bereid om zich te laten behandelen.

Auteurs: