Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vernieuwde Track opent de deuren

Vernieuwde Track opent de deuren

Nieuws
01/12/2017

Er is zowat twee jaar aan gewerkt en de renovatie heeft 5 miljoen euro gekost.  Het resultaat is één groot gebouw waarin alles wat ook maar iets met muziek te maken heeft in Kortrijk, samenkomt.  Artiesten als Ozark Henry en Jef Neve komen het muziekcentrum mee op gang trekken.

Als je binnenkomt valt meteen de grote centrale hal op, de ontvangstruimte.  Jolle Desloovere van Track : "Dit is de grootste fysieke verandering misschien. Waar vroeger het gebouw uit drie aparte delen bestond, is het nu echt één geworden. Er is een schil rond gedaan, waardoor iedereen dezelfde ruimte binnenmoet".

Stadsgeluid

In het vernieuwde muziekcentrum zijn er bijna 40 leslokalen, 6 concertzalen, een balletzaal, en ook Radio 2 keert terug naar z’n roots op het Conservatoriumplein.  En dat moet ook voor kruisbestuiving zorgen tussen muzikanten, organisatoren en publiek. Kortrijk pakt trouwens ook uit met een stadsgeluid, een muziekje dat je overal zal kunnen horen in de stad. Van bibliotheek over winkelstraten, tot op je smartphone.

Auteurs: