Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vermeulen: "Minder betalen voor Sportoase Roeselare"

Vermeulen: "Minder betalen voor Sportoase Roeselare"

Nieuws
14/12/2020

Dit jaar kreeg het zwembad maar 41% van het aantal bezoekers in vergelijking met het jaar voordien. Het waren er ruim 113.000.  In 2019 waren er dat nog ruim 274.000.  De grootste daling wordt genoteerd bij de bezoeken in school- of clubverband.

Overmacht

Gemeenteraadslid Brecht Vermeulen (N-VA) vraagt zich bijgevolg af of de stad wel verplicht is om de jaarlijkse bijdrage van 1,5 miljoen euro te betalen.   Brecht Vermeulen : “Voor een investering van bijna 20 miljoen euro, die pas eind augustus 2018 is opgestart, is een verplichte sluiting zeker geen eenvoudige zaak. Sportoase heeft haar uitbatingskosten waar mogelijk teruggeschroefd. Het is niet duidelijk of de stad haar volle jaarlijkse bijdrage van 1,5 miljoen euro ook volledig moet blijven betalen, of overmacht kan inroepen om minstens een deel niet te moeten ophoesten. Voor ons loont het zeker de moeite waard om dat te onderzoeken.”

Minder betalen niet aan de orde

Volgens schepen van Financiën Kindt zal de stad de cijfers in januari grondig bestuderen. Maar minder betalen is niet aan de orde. Dat is niet voorzien in het contract dat de stad sloot met Sportoase. Integendeel. Het contract voorziet wel dat de stad de subsidies kan vermeerderen bij onvoorziene omstandigheden, zoals een epidemie. Het stadsbestuur besloot ondertussen ook om de toegangsprijzen volgend jaar niet te indexeren. Een ticket kost volgend jaar dus evenveel als dit jaar.