Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vermandere drie keer op Dranouter

Vermandere drie keer op Dranouter

Nieuws
09/05/2018

Hij zal drie dagen op rij aantreden, een primeur voor Dranouter.

Festival Dranouter wordt in een finale vorm gegoten. Met Willem Vermandere vult de organisatie in één keer drie gaatjes op. De West-Vlaamse kleinkunstenaar staat drie opeenvolgende dagen geprogrammeerd in de kerk van Dranouter. "De kerk is de gedroomde plek om verhalen te vertellen en te musiceren. Een kerk is een huis met niets dan verbeelding. Zangers zijn ook altijd een soort van mislukte paters", aldus Vermandere. Wat hij zal brengen? "Liedjes natuurlijk! Van een man die stilaan een oude vent aan 't worden is, die zijn muzikanten-trawanten niet kan missen, maar intussen toch weer met nieuwe vertellementen afkomt en het niet kan laten om op zijn klarinetten te spelen."

Vermandere en Dranouter lijken een perfect huwelijk. Toch was het al van 2010 geleden dat hij nog eens op een podium stond op het festival. Om dat meteen goed te maken boekte de organisatie Vermandere meteen drie keer. Hij vervoegt onder meer Selah Sue, Intergalactic Lovers, Gogol Bordello en 't Hof van Commerce.

Dranouter voegt de komende weken de laatste namen toe aan de affiche. De voorverkoop is inmiddels gestart. Dranouter Festival vindt dit jaar plaats op 3, 4 en 5 augustus.

Auteurs: