Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verkeerstellingen op N8 in Wevelgem

Verkeerstellingen op N8 in Wevelgem

Nieuws
14/01/2019

De studieopdracht zal ongeveer anderhalf jaar duren. Ze onderzoekt de herinrichting van de N8 over een lengte van 2 kilometer tussen de op- en afritten van de A17 tot aan de aansluiting met de R8 te Kortrijk. Er wordt onder meer gezocht naar een oplossing om de doorstroming van het openbaar vervoer te verbeteren. Ook de aanleg van een carpoolparking, kortparkeerplaatsen voor vrachtwagens en de aanleg van veilige fietspaden behoren tot de studieopdracht.

Verkeersbewegingen

Tussen vandaag en 29 januari worden de verkeersbewegingen en de intenstiteit geteld. De tellingen gebeuren op twee manieren. Gedurende deze periode worden alle weggebruikers geteld door middel van tellussen op de rijweg. Op dinsdag 22 januari tijdens de ochtend- en de avondspits gebeuren er verkeerstellingen op alle kruispunten met behulp van telcamera’s.

Parkeeronderzoek

Daarnaast wordt er op dinsdag 15 januari een parkeeronderzoek uitgevoerd om een goed zicht te krijgen op de bestaande parkeerbezetting en de parkeervraag. Dit onderzoek omvat een opmeting van de beschikbare parkeerplaatsen, van het aantal geparkeerde voertuigen en een opmeting van de parkeerduur. Daarvoor worden de nummerplaten genoteerd van de geparkeerde voertuigen gedurende 8 uur.

Auteurs: