Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verkeer zit nog altijd volledig muurvast in Adinkerke

Verkeer zit nog altijd volledig muurvast in Adinkerke

Nieuws
14/03/2019

De actie van de Belgische wegpolitie om de vaststaande vrachtwagens te doen omkeren, is uiteindelijk afgeblazen. Dat is vernomen van Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

"Geen kant meer op"

Het verkeer zit volledig vast in een fuik voor de Franse grens, en kan geen kant meer op. "Het ziet ernaar uit dat de chauffeurs die daar vaststaan, daar nog voor onbepaalde tijd zullen vastzitten", zegt Bruyninckx. Omdat het voor 90 procent om vrachtverkeer gaat en er amper manoeuvreerruimte is, voerde wegpolitie de actie om het verkeer te doen draaien, uiteindelijk niet uit.

Volledig afgesloten

De E40 richting Frankrijk is nog altijd volledig afgesloten vanaf Oostduinkerke. Bestuurders worden daar via het afrittencomplex opnieuw de E40 richting binnenland opgestuurd. Ook daar staat er nog een file. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt mensen die naar het noorden van Frankrijk moeten aan om via Kortrijk of Doornik te rijden, en de E40 richting Frankrijk in elk geval te vermijden.

Aanleiding voor de verkeersellende zijn stiptheidsacties van de Franse douaniers in Calais. "Dit is een Frans verhaal met gevolgen voor het Belgische grondgebied", zegt Bruyninckx.

Bekijk ook