Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vergunning bouw woontorens Oosteroever vernietigd

Vergunning bouw woontorens Oosteroever vernietigd

Nieuws
15/10/2019

Iemand uit de buurt vindt dat de torens daar niet passen, en beweert ook dat er geen mobiliteitsstudie is gedaan. De stad gaf de bouwvergunningen, maar de man stapte naar de deputatie. Die verleende alsnog de zes bouwvergunningen maar daarna stapte de misnoegde buurtbewoner naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Het dossier sleept al een tijdje aan, blijkt uit deze reportage uit ons archief:

Fout van deputatie

Die Raad geeft de buurtbewoner op één punt gelijk: de deputatie heeft zich niet uitgesproken over het feit dat de maximumoppervlakte aan handelszaken al dan niet overschreden is. De bouwvergunningen zijn daarom vernietigd. Volgens de stad Oostende is nochtans in het dossier duidelijk hoeveel winkeloppervlakte er is, ook groep Versluys haalt aan dat die maximumoppervlakte niet is overschreden. (lees verder onder de foto)

Op dit moment bouwen ze aan de Ensortoren, morgen gieten ze de betonplaat voor de tiende verdieping. De deputatie moet nu opnieuw beslissen en zal wellicht haar fout rechtzetten. "Ik ben nog niet in detail op de hoogte van de uitspraak," zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu aan Focus & WTV. "Maar het is -in geval van een vernietiging- zo dat het dossier terug zal komen naar de provincie."

Reactie Groep Versluys

Binnen de vier maanden moet er duidelijkheid zijn. Al vermoedt Bouwgroep Versluys dat het sneller zal gaan, "gezien het economisch belang van het project". De bouwgroep wijst er ook op dat de procedure uitgaat van één iemand -die al in een nieuwbouwproject op de Oosteroever woont. Voor alle duidelijkheid, zegt de bouwgroep in een persbericht: "De bouwwerken liggen op dit ogenblik niét stil."