Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdronken vluchteling in Brugge begraven

Verdronken vluchteling in Brugge begraven

Nieuws
15/10/2019

Nicknam Masoud had een zelfgemaakt zwemvest om met plastic flessen. Hij wou wellicht eigenhandig de oversteek maken naar Engeland, maar bekocht dat met zijn leven. Zijn lichaam is teruggevonden in de buurt van de windmolenparken, 30 kilometer voor onze kust. (lees verder onder de archiefreportage)

Vanmiddag was er een moslimplechtigheid aan het crematorium Blauwe Toren in Brugge. Daarop vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap, onder meer de bekende Jabbekenaar Karim Azziz. Vredesactivist Piet Wittevrongel hield een korte toespraak en burgemeester Dirk De fauw begeleidde symbolisch de ter aardebestelling. (lees verder onder de foto)

Na de plechtigheid is de kist met het lichaam van Nicknam begraven op een begraafplaats bij het crematorium. Er was nog gebed, maar de traditionele lichaamswassing kon niet meer plaatsvinden. Er is trouwens nog gezocht naar familie van Nicknam Masoud in Irak, maar niemand is teruggevonden. Het OCMW van Brugge heeft daarom de afscheidsplechtigheid betaald.

Net vandaag zijn twee Irakese vluchtelingen aangespoeld op het strand van Le Touquet. Het wijst op de wanhoop om nog snel in Engeland te geraken, nog voor de Brexit een feit is.

Lees ook: