Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachten Wingense cannabisplantage toch verhoord

Verdachten Wingense cannabisplantage toch verhoord

Nieuws
23/10/2018

De Nederlandse hoofdverdachten zouden nu toch nog verhoord kunnen worden. Het openbaar ministerie vroeg op de vorige zitting om de kopstukken tot 40 maanden effectieve celstraf te veroordelen.

Mustafa B. (42) speelde in de bende een rol als loopjongen. De man belde echter zelf anoniem naar de politie, omdat hij de constante druk van zijn broer Yucel niet meer aankon. Op dat moment waren de speurders de bende trouwens al op het spoor. Op 13 april 2016 kon een plantage van 270 cannabisplanten uiteindelijk opgerold worden in Wingene. Het is niet duidelijk hoe vaak er al geoogst was.

Volgens het openbaar ministerie zijn Yucel B. en Marcel D.H. duidelijk de kopstukken van de bende. Voor allebei werd een effectieve celstraf van 40 maanden en een verbeurdverklaring van 91.000 euro gevorderd. De beklaagden waren zelf niet aanwezig op het proces, wellicht omdat ze weten dat ze nog steeds gezocht worden. Hun advocaat vroeg de vrijspraak. Drie andere beklaagden riskeren lichtere straffen.

In principe zou de rechter maandag een vonnis vellen, maar de verdediging vroeg om de debatten te heropenen. De hoofdverdachten zouden immers alsnog verhoord kunnen worden. Wellicht zal het dossier daarna ook opnieuw gepleit worden.

De zaak wordt voortgezet op 5 november.

Lees ook:

Auteurs: 
Belga