Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachten steekpartij Brugse Markt naar assisen

Verdachten steekpartij Brugse Markt naar assisen

Nieuws
26/04/2018

Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling donderdag beslist. Een van de twee verdachten is nog altijd spoorloos.

Vrijdag 30 mei 2014 rond 5 uur 's morgens kreeg Mikey Peeters het aan de stok met twee andere jongemannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B., die de fatale steken zou hebben toegebracht, vluchtte vermoedelijk naar zijn thuisland Tsjetsjenië en is nog steeds voortvluchtig.

Het parket had in eerste instantie gevraagd om de verdachten naar de correctionele rechtbank te verwijzen voor doodslag. De raadkamer volgde dat standpunt, maar het parket tekende zelf beroep aan. Door een arrest van het Grondwettelijk Hof moeten moorden en doodslagen opnieuw voor het hof van assisen gebracht worden. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste nu dat de twee verdachten zich voor het West-Vlaamse hof van assisen moeten verantwoorden voor doodslag.

Lees ook:

Auteurs: