Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachten schietpartij blijven aangehouden

Verdachten schietpartij blijven aangehouden

Nieuws
16/09/2018

Daarnaast roept het parket het koppel op dat de avond van de feiten is meegereden met het slachtoffer tot aan de Baliestraat  om zich te melden bij de politie. Zij zouden geen getuige geweest zijn maar hebben wel meegereden met het slachtoffer.

Kogel in de nek

Een taxichauffeur wordt vrijdagavond kort na 11 uur met een schotwond aan de nek aangetroffen op de Grote Markt in Brugge. Achteraf blijkt dat hij betrokken was bij een schermutseling aan het station. Het slachtoffer nam de benen, maar werd klem gereden ter hoogte van de Vlamingstraat in Brugge. Daar werd hij neergeschoten aan de hoek van de Vlamingstraat en het Kraanplein op zo’n 200 meter van de Grote Markt. Hier stapt hij uit en wordt hij afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij is wonderwel niet in levensgevaar.  Het gewelddadig incident onder taxichauffeurs heeft wellicht te maken met een hoogoplopende ruzie over standplaatsen.

"Dit is tamelijk ongezien"

"Als stadsbestuur hebben dit niet zien aankomen omdat je gewoon niet verwacht dat een discussie tussen beroepsmensen uitloopt op een schietpartij. Dit is tamelijk ongezien. Als stadsbestuur zullen we zeker maatregelen nemen. Eerst en vooral tegen de betrokken personen. Zij verliezen hun vergunning. Taxichauffeurs zijn de eerste ambassadeurs van het stad en zo'n situaties willen we vermijden", aldus burgemeester Renaat Landuyt. 

Lees ook: 


 

 

 

 

Auteurs: 
Simon Dekaezemaker