Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachten ontvoeringspoging Van Quickenborne verzetten zich tegen uitlevering

Verdachten ontvoeringspoging Van Quickenborne verzetten zich tegen uitlevering

Nieuws
26/09/2022

De officier van justitie in Amsterdam heeft vandaag besloten dat de overleveringsdetentie van vier mannen van 20, 21, 29 en 48 jaar oud wordt voortgezet. De Belgische autoriteiten hebben om hun overlevering verzocht. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij plannen om de Belgische minister van Justitie  Vincent Van Quickenborne te ontvoeren.

De vier mannen werden afgelopen zaterdag en zondag in Den Haag en omgeving aangehouden nadat de Belgische autoriteiten daar middels een Europees Arrestatiebevel (EAB) om hadden verzocht.

De mannen zijn vandaag voorgeleid aan een officier van justitie. Die heeft besloten dat de vier mannen in overleveringsdetentie blijven. Ook blijven de beperkingen nog van kracht, wat betekent dat ze met niemand behalve met hun advocaat contact mogen hebben.

Geen van de vier mannen heeft ingestemd met de uitlevering. Dat betekent dat het aan de Internationale Rechtshulp Kamer (IRK) van de Amsterdamse rechtbank is om te beslissen of de overlevering wordt toegestaan. Die openbare zitting zal binnen zestig dagen plaatsvinden.

LEES OOK: 

Auteurs: