Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachten achtervolging Knokke blijven in cel

Verdachten achtervolging Knokke blijven in cel

Nieuws
04/09/2018

De verdachten werden op 1 augustus na een spectaculaire achtervolging ingerekend op de Zeedijk van Knokke.

De mannen uit Bergen gingen die woensdagavond in het Zeeuws-Vlaamse Sluis aan de haal met een Mercedes. Toen ze met het gestolen voertuig België binnenreden, werd de lokale politie van Damme/Knokke-Heist op de hoogte gebracht door hun Nederlandse collega's. Dankzij de ANPR-camera's kregen ze het voertuig snel in het vizier en werd rond 23 uur uitgerukt.

Er ontspon zich een achtervolging aan snelheden tot 150 kilometer per uur, waarbij de autodieven absoluut geen aanstalten maakten om te stoppen. Politieagenten op de baan moesten zelfs achteruitspringen. In die omstandigheden werd door een agent aan de Kustlaan ook een schot gelost. Uiteindelijk konden de verdachten pas vastgereden worden op de Zeedijk, waar op dat moment veel volk aanwezig was.

Beide mannen werden door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van gewapende weerspannigheid en diefstal. Het onderzoek wees uit dat Joachim Z. en Grégory C. ook in aanmerking komen voor diefstallen in Blankenberge. Op de camping waar ze verbleven, zouden de verdachten onder andere parfum en een gsm buitgemaakt hebben.

Lees ook:

Auteurs: 
Belga