Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachte voor moord op Mikey Peeters blijft in de cel

Verdachte voor moord op Mikey Peeters blijft in de cel

Nieuws
07/10/2014

Vrijdag 30 mei rond 5 uur 's ochtends kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. De jonge Bruggeling bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een dag later gaf de Leuvenaar zich aan bij de politie. Zijn kompaan zou zich nog steeds in Tsjetsjenië schuilhouden.

Slechts beperkte rol

De advocaten van de Leuvenaar bouwden hun verdediging vooral op de beschikbare camerabeelden van de steekpartij. Uit die beelden zou blijken dat de jongeman slechts een beperkte rol had in de feiten. Voor de eigenlijke steekpartij zou hij het bewuste mes zelfs op de grond gegooid hebben. Al twee keer eerder besliste de raadkamer dat de Leuvenaar de gevangenis mocht verlaten. Na beroep van het parket werd die beslissing telkens teruggedraaid door de Kamer van Inbeschuldigingstelling.

"Er zijn nu extra beelden gevoegd die in het voordeel van onze cliënt spreken", aldus meester Jean-Marie De Meester. Het gaat om beelden van de Brugse uitgaansbuurt kort voor de steekpartij. "De KI hield rekening met enkele getuigenverklaringen, maar hun verhaal wordt nu ondergraven door de nieuwe camerabeelden."

Auteurs: 
Redactie