Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachte van poging gifmoord op 3-jarig zoontje stapt uit het leven

Verdachte van poging gifmoord op 3-jarig zoontje stapt uit het leven

Nieuws
20/05/2019

Het slachtoffer werd begin juli 2018 in kritieke toestand overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Gent. Onderzoek bracht aan het licht dat het kind bijna bezweken was aan een dosis van de pijnstiller tramadol. Dergelijke zware pijnstillers worden normaal niet aan jonge kinderen toegediend, waardoor de ouders in het vizier van de speurders kwamen.

Op woensdag 18 juli werden beide ouders aangehouden, maar de vader was een dag later weer op vrije voeten. J.G. bekende immers dat ze haar zoontje de pijnstiller toediende. Naar eigen zeggen wilde de vrouw het jongetje opzettelijk zieker maken, zodat hij zou opgenomen worden in het Zeepreventorium in De Haan. Er werd ook gedacht aan het syndroom van Münchhausen by proxy. Opvallend genoeg diste J.G. in een briefje aan haar partner plots een ander verhaal op. De vrouw zou enkel bekend hebben om hem vrij te krijgen. Het is niet duidelijk of de vrouw de feiten ondertussen wel had toegegeven.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Auteurs: