Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verdachte campingmoord krijgt 42 maanden cel voor andere feiten

Verdachte campingmoord krijgt 42 maanden cel voor andere feiten

Nieuws
07/01/2019

Julien B. (29) pleegde een overval in het centrum van Middelkerke, maar kreeg ook celstraffen voor diefstallen en vernieling.

Op 23 augustus 2017 werd een 27-jarige man overvallen op de Markt van Middelkerke. Het slachtoffer kreeg van een zevental belagers zware klappen en schoppen te verwerken. De daders gingen aan de haal met zijn gsm, portefeuille, schoenen en sleutels. Het slachtoffer verklaarde dat één van de daders "Juju" werd genoemd en een tattoo van een schorpioen op zijn hoofd had.

Na enkele maanden voorhechtenis werd Julien B. in dat dossier onder voorwaarden vrijgelaten. Op 7 december 2017 werd de Middelkerkenaar echter opgepakt op verdenking van moord op Mihael P. uit Oostende. Voor zijn betrokkenheid bij de zogenoemde campingmoord zit B. samen met twee kompanen nog steeds in de cel.

De verdediging vroeg tevergeefs de vrijspraak voor de overval op de Markt. De beklaagde beweert immers dat hij de gestolen gsm onmiddellijk na de feiten van de echte dader kreeg. "Er wordt gewezen naar 'de Fransen van Middelkerke' en dan komt de politie altijd bij B. uit", aldus zijn advocaat Mathieu Langerock.

Lees ook:

Auteurs: 
Belga