Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Verbist trekt naar Raad van State

Verbist trekt naar Raad van State

Nieuws
20/11/2017

12 september. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights verspreidt undercoverbeelden van dierenmishandeling in het slachthuis in Izegem. De organisatie legt met een verborgen camera vast hoe runderen in het slachthuis worden mishandeld en eist dat het slachthuis onmiddellijk dicht gaat. Runderen worden met stokken in een box gejaagd en krijgen elektrische schokken. Diezelfde dag nog beveelt Weyts de sluiting van het slachthuis. 

"Onrecht aangedaan"

Twee weken later kan het slachthuis opnieuw open, met strengere maatregelen en onder verscherpt toezicht. Maar twee maanden later zijn de 120 werknemers nog steeds tijdelijk werkloos, een sociaal drama. 25 werknemers komen nog één dag per week naar het bedrijf. De andere dagen moeten ze gaan stempelen. Maar die situatie kan niet blijven duren. Zaakvoerder Verbist is ondertussen naar de Raad van State gestapt om de sluiting aan te vechten. Hij vindt dat hij onrechtvaardig behandeld is en dat er te snel werd beslist om het slachthuis te sluiten. 

(lees verder onder de video)

    Zo snel mogelijk hervatten

    Colruyt en Delhaize, twee warenhuizen die vroeger klant waren bij Verbist, weigeren nog altijd om rundsvlees af te nemen. Toch wil Verbist het slachten zo snel mogelijk hervatten, hij mikt ook op nieuwe klanten uit Nederland en Frankrijk. De zaakvoerder zelf is intussen 73, het is de bedoeling dat zijn 22-jarige kleinzoon de slachterij voortzet.

    Lees ook