Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Veiligere schoolroutes in Staden dankzij subsidies

Veiligere schoolroutes in Staden dankzij subsidies

Nieuws
29/06/2022

De Vlaamse Regering wil samen met lokale besturen prioritair werk maken van veilige schoolroutes, zowel op gewestwegen als op gemeentewegen. Ze maakt 30 miljoen euro subsidiemiddelen vrij om knelpunten aan te pakken. Vlaanderen subsidieert projecten voor maximaal 50 procent, met een plafond van 100.000 euro per schoolroute.

Uit de verschillende subsidieaanvragen selecteerde het Agentschap Wegen en Verkeer ook drie projecten in Staden. “Twee knelpunten op routes van en naar de basisscholen in Staden en Westrozebeke zijn de voorbije maanden al aangepakt. Volgend jaar komen er ook ingrepen ter hoogte van de Ommegangstraat Oost 4", zegt Bert Maertens.

Asverschuiving en verlichting

In het tweede kwartaal van 2023 starten de werken ter hoogte van Ommegang Oost 4. Deze locatie bevindt zich langs de route van en naar de basisscholen van Westrozebeke.Er komt een asverschuiving met een rustpunt voor fietsers en verlichting ter hoogte van de huidige voetgangersoversteekplaats. Voor de wegeniswerken wordt een bedrag gebudgetteerd van 250.000 euro, terwijl er voor de verlichting 30.000 euro wordt vrijgemaakt”, verduidelijkt Bert Maertens.

Auteurs: 
Redactie