Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

VDAB leidt werkzoekenden op tot redder

VDAB leidt werkzoekenden op tot redder

Nieuws
17/04/2018

Werkzoekenden die interesse hebben om als redder aan de slag te gaan maar nog niet beschikken over het brevet van hoge redder, kunnen via VDAB dit brevet behalen door het volgen van een opleiding van 64 uur. De opleiding gaat door in Gent en is gratis voor de werkzoekenden.

Vooropleiding

Om hun slaagkansen te vergroten, kunnen de werkzoekende kandidaat-redders al vanaf 4 mei terecht in Izegem voor een vooropleiding. De duurtijd van de vooropleiding bedraagt 16 uur, verdeeld over 8 sessies van telkens 2 uur en vindt plaats in Sportcentrum de Krekel.. Tijdens de vooropleiding krijgen de cursisten een initiatie EHBO, zwemtraining in functie van de fysieke voorbereiding op de reddersproeven, minstens 1 bijkomende zwemtraining per week en leren ze naast solliciteren ook omgaan met verbale agressie en conflictsituaties.

Werkzoekenden die interesse hebben om het brevet van hoge redder te behalen en aan de slag te gaan als redder, kunnen contact opnemen met Nele Demeersseman van VDAB op het nummer 056 24 78 56 of via mail nele.demeersseman@vdab.be.

Auteurs: