Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vangheluwe volgt Fonteyne op

Vangheluwe volgt Fonteyne op

Nieuws
01/10/2019

Vanaf november wordt hij artistiek directeur van Klarafestival in Brussel. Joost Fonteyne geeft de fakkel over aan huidig artistiek directeur Tom Vangheluwe.

Joost Fonteyne: "Ik ben mijn collega’s, de organisaties en de stad Kortrijk dankbaar voor de uitbouw van vele mooie projecten. De tijd is rijp om mijn expertise in een nieuwe omgeving te delen. Maar ik ben trots op wat we in Kortrijk en meer in het bijzonder met Wilde Westen gerealiseerd hebben.’"

Op 5 september 2019 benoemde de raad van bestuur Tom Vangheluwe als nieuwe algemeen directeur. Tom was eerder al directeur van muziekclub De Kreun en sedert de start artistiek leider van Wilde Westen.Tom Vangheluwe: ‘Wilde Westen gaat op hetzelfde elan verder en kiest er resoluut voor om zich verder als multigenre organisatie te profileren. Pop/rock gaan er hand in hand met klassiek en jazz en zoeken regelmatig verbinding. Behalve de zowat 100 concerten per jaar, blijven de vijf festivals (Festival Kortrijk, Sonic City, BOS!, Jazz Cats en Klinkende Stad) belangrijke pijlers binnen de werking."

De toonaangevende concert- en festivalorganisatie Wilde Westen verwelkomde vorig jaar 35.000 bezoekers en pakt dit seizoen uit met oa. Black Box Revelation, Orchestre National de Lille, Het Zesde Metaal, Zwangere Guy, Brihang, Lubomyr Melnyk en meer. 

Auteurs: